top of page

SALUTUL BISERICII

Filipeni 4:4-8
4 Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăş zic: Bucuraţi-vă!
5 Blîndeţa voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape.
6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.
7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gîndurile în Hristos Isus.
8 Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.

DESPRE NOI

First Romanian Baptist Church Tower

Biserica a început cu o misiune între Românii din New York în 1973 când păstorul Cornel Pascu, împreună cu soția lui Iuliana, au decis să înceapă lucrarea misionară în acest oraș. Începutul a fost cu multe greutăți, dar Dumnezeu a binecuvântat aceasta lucrare cu progres. Astfel biserica a crescut și a reușit să cumpere un locaș propriu. Fratele Cornel Pascu a slujit ca păstor până în anul 1979, când sa pensionat. În acelaș an, biserica a chemat pe fratele Aurel Popescu să continue lucrarea în comunitatea Română din New York și să slujească ca păstor. Fratele Popescu a slujit până în anul 1984, când sa mutat la Portland, Oregon unde a fost solicitat să fie păstorul bisericii din localitate. Biserica a chemat pe fratele Dumitru Toderic să continue slujirea pastorală. Fratele Toderic a slujit biserica până în 1992. De la 10/01/1992 până în present, fratele Levi Marian slujește biserica Română ca păstor. 

bottom of page